Lunchmeeting 1. Patiëntencommunicatie & interactie


Natascha Schrama

Dinsdag 21 november 2017

12:45 - 14:15u in Kernhem 1-4

Categorieën: Lunchmeeting


In de nieuwsbrief van de V&VN Oncologie van maart hebben we jullie gevraagd welke onderwerpen interessant zijn voor een lunchmeeting tijdens de Oncologiedagen. Met grote meerderheid is het onderwerp 'communiceren met patiënten' gekozen. Over dat thema hebben wij dit leerzame en interactieve programma samengesteld. Intussen hebben we alle gegevens die zijn binnengekomen verwerkt en daar een mooi, leerzaam en interactief programma van samengesteld.

We zullen deze middag spreken over de verschillende manieren van communiceren met patiënten waarbij je kunt uitgaan van 'bijzonder gewoon en gewoon bijzonder'. De uniekheid van iedere patiënt vereist een unieke manier van communiceren. Aan de hand van modellen met de nadruk op ervaring met patiënten vertelt Natascha Schrama, werkzaam als verpleegkundig specialist in het Elkerliek ziekenhuis, over de essentie van communiceren.

Daarnaast besteden we met behulp van improvisatietheater Inspinazie door middel van rollenspellen aandacht aan concrete onderwerpen en uitdagingen die je in de dagelijkse praktijk met patiënten tegenkomt.

Programma

12.30 uur Ontvangst met lunch

12.45 uur Opening door de voorzitter, Jan Ouwerkerk, researchcoördinator oncologie, LUMC, Leiden

12.50 uur Patiëntcommunicatie
"Bijzonder gewoon en gewoon bijzonder'. De uniekheid van iedere patiënt vereist een unieke manier van communiceren. Aan de hand van modellen met de nadruk op ervaring met patiënten vertelt Natascha Schrama over de essentie van communiceren. Natascha Schrama, verpleegkundig specialist, Elkerliek Ziekenhuis, Helmond

13.20 uur Patiëntinteractie
Tijdens deze presentatie zal door middel van diverse rollenspellen aandacht worden besteed aan concrete onderwerpen en uitdagingen, die je in de dagelijkse praktijk met patiënten tegenkomt. Inspinazie, improvisatietheater

14.05 uur Discussie en vragen o.l.v. Jan Ouwerkerk

14.15 uur Afsluiting

Deze lunchmeeting wordt mede mogelijk gemaakt door TEVA Nederland.

Deelname is inclusief lunch.